Lyxiga sneakers

Att sneakers länge varit ett populärt val är inte så konstigt. Skorna är trots allt både snygga och bekväma – dessutom är de också riktigt trendiga. Men på senare år kan vi se allt fler personer som bär sneakers från världens största modehus. Det handlar om märken som Louis Vuitton, Dior och Gucci. Vad kostar det med ett par dyra sneakers och är köpet verkligen värt det? De här frågorna tittar vi på längre ner!

Vad kostar ett par lyxiga sneakers?

Precis som märkeskläder är även märkessneakers dyra att köpa. Ett par lyxiga sneakers kostar oftast mellan 6000 och 10 000 kr. Det går att hitta skor som är snäppet billigare eller dyrare, men de allra flesta ligger i det intervallet. Priset beror lite på vilket märke du väljer och vilken typ av sneakers du vill ha. Märken som Gucci och Louis Vuitton erbjuder lite billigare varianter än exempelvis Dior eller Chanel. Dessutom är tennisskor i stil med Converse eller Vans billigare än ”riktiga” sneakers. Även om alla varianter visserligen är dyra ska man komma ihåg att ett par designersneakers kan vara en investering, i alla fall om du väljer rätt skor.

Om du kan tänka dig att köpa skorna vintage kan du spara en del pengar. Det som är viktigt att tänka på i sådana fall är att vara noga med vilken butik eller säljare du handlar från. Tyvärr finns det lurendrejare som inte säljer äkta märkeskläder, utan kopior, och det gäller även skor. Att lägga flera tusen kronor på ett par sneakers som senare visar sig vara fejk är inte så kul.

Varför ska man köpa lyxiga sneakers?

Huruvida just du ska köpa lyxiga sneakers eller inte är givetvis subjektivt. Bara du kan avgöra om ett sådant köp passar din stil och din budget. Däremot kan man säga att man handlar märkessneakers av samma anledning som man handlar märkeskläder. Dyrare skor har i regel högre kvalitet än billiga varianter, dessutom håller de sig ofta moderna längre. Vårt utseende är även ett sätt att uttrycka vem vi är och hur vi ser på oss själva. Därför kan valet av märkeskläder och sneakers t.ex. kommunicera för omvärlden att du är modemedveten.

För den som är intresserad av mode, trender och hög kvalitet kan det också vara roligt att välja ett par skor som har en lång historia bakom sig.

Är lyxiga sneakers en bra investering?

Ett par designersneakers kan definitivt vara en bra investering. Det beror på flera saker, bland annat den höga kvaliteten som du får. När det gäller toppmärken som Louis Vuitton och Dior stämmer det faktiskt att dyrare är bättre. Kvaliteten är garanterat hög och skorna är mer slitstarka än skor från billiga märken. En annan aspekt är att de nämnda modehusen har sådan prestige som de har. Att bära Louis Vuitton är ”coolt” och inne, vilket innebär att du kan bära skorna i många år. Om du tar hand om dem så att de håller sig i gott skick kan du räkna med att kunna bära dem år ut och år in. Det gäller särskilt om du väljer en modell som inte är alltför trendig, utan mer tidlös.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *