När passar skotypen?

Vilken typ av sko du sätter på din fot är avgörande för outfiten som den kommer att matchas med. Det kan ibland vara riktigt svårt att veta vilken sko som passar till vad. Ibland blir det rätt och ibland blir det helt fel. Många tycker till exempel inte att det är lämpligt att använda sig av sandaler med öppen tå när man ska på ett mer formellt event eller evenemang, precis som paljettskor med hög klack inte lämpar sig för kontoret.

Hur ska man då tänka när man väljer stilen på sin sko och hur ska man veta om man har gjort rätt val eller inte?

Klackar

Fördelen med klackar är att de kan bäras i så många olika situationer. Om du vill bära en snäv pennkjol eller ett par tajta byxor går det till exempelvis utmärkt med att par höga klackar. Skorna får inte bara dina ben att se längre ut, utan även din rumpa får sig ett lyft. Skornas mångsidighet gör att du kan använda dem på kontoret såväl som på klubben, på dejten likväl som på en heldag på stan tillsammans med tjejkompisar.

Låga skor

Skor med helt platt sula är inte alltid lätta att matcha. Många stilexperter skulle nog säga att du bör undvika låga skor med t.ex. långa kjolar. Vill du använda dig av en lång kjol är det bättre om du ser till så att skorna du bär har åtminstone lite höjd. Helt platta skor går dock bäst i hand med korta och knälånga alternativ, sen spelar det ingen större roll om det är byxor, shorts eller kjolar som vi talar om.

Sandaler

Sandaler kommer både som högklackade och som mer platta alternativ. Ett stort plus med denna typ av sko är att den är så flexibel och mångsidig. Ska du på fest kan du välja en sandal som har en lite högre klack eller varför inte en kilklack som dessutom är bekväm. Platta sandaler lämpar sig bäst för vardag.

Stövlar

Stövlar är riktigt snyggt, vi vet, men det är också en sko som du inte bör bära under sommar och vår. Stövlar är något som majoriteten av alla människor förknippar med just kallare väder. Väljer du knähöga stövlar så matchar du dessa bäst med en klänning eller kjol. Har stövlarna lägre skaft lämpar de sig bäst för byxor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *