Köp skor efter säsong

Det råder ingen tvekan om att Sverige är ett land som verkligen har alla olika årstider. Det betyder att du behöver utgå från dessa när du ska köpa skor. Kanske har du själv gjort misstaget att köpa skor som lämpar sig för varmare väder när det är snöstorm utanför dörren. Visst är det kul att ha skor att se fram emot att använda, men risken är också stor att du står utan de skor som du behöver för stunden.

Vinter – Vintern i Sverige är inte lika hård idag som den var förr, åtminstone inte i alla delar av landet. Dock är det fortfarande blött och kallt. Här kan kängor, stövlar eller boots vara ett bra alternativ.

Vår – Våren kommer med varmare väder. Du kan fortfarande använda dig av ett par snygga boots eller loafers, men även sneakers passar riktigt bra här. Stövletterna kan äntligen plockas fram, men vänta lite med sandalerna.

Sommar – Sommaren blir allt varmare och dina fötter behöver andas. På sommaren lämpar det sig bäst med tunna gymnastikskor, sandaler eller ett par snygga pumps. Stäng inte in dina fötter i ett par för varma skor. Det kan leda till att du får problem med svamp istället.

Höst – Hösten kommer med både regn och rusk. Det är kallt, men fortfarande långt ifrån minusgrader. Dock regnar det – mycket! Välj ett par ordentliga stövlar eller tunnare kängor. Dina snygga mockastövlar kan du ha till torrare dagar och detsamma gäller för den som fortfarande vill ha sneakers på fötterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *