Matcha dina skor rätt

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska matcha sina kläder med sina skor. Trender kommer och går som på löpande band och det finns alltid något nytt att hämta från modevärlden. För många kan det kännas väldigt svårt att veta vilken typ av skor som man ska välja. Extra svårt är det om man tycker att det är klurigt att skapa en harmoni mellan de två olika plaggen, kläderna man bär och skorna man har på sig.

Här kommer du att få en mängd bra tips som du kan använda dig av när du ska matcha dina kläder och skor på absolut bästa sätt.

Färg på dina skor är avgörande

Något av de absolut viktigaste saker som du ska tänka på är vilken färg du ska välja på skorna. Orsaken till detta är för att dina skor ska matcha resten av din outfit, samtidigt som de ska sticka ut och inte smälta in alldeles för mycket. Det kan vara en svår balans.

  • Försök att inte välja exakt samma färg på kläderna som på dina skor. Låt gärna skorna bryta av och matcha istället skornas färg med en accessoar.
  • Välj enbart en enda ton om du har valt att ha en outfit med mycket färger eller mönster
  • Svårt att matcha? Jobba istället med olika nyanser och toner av samma färg
  • Ska du vistas i ett professionellt sammanhang? Försök då att välja så neutrala färger som möjligt

Vilken typ av skor ska man välja?

Det gäller inte bara att se till att matcha sina skor rätt, du måste också se till att du väljer rätt typ av skor för sammanhanget, årstiden och för din outfit. Det bästa sättet att avgöra vilken typ av skor som du bör bära är just genom att titta ut genom ditt fönster. På våren kan du välja mellan flera olika alternativ. Du kan t.ex. ha både skor som är lämpade för vintern, såväl som skor som är lämpade för sommaren. Temperaturen växlar ofta väldigt mycket under denna period. På dagarna kan det vara ordentligt varmt och skönt, medan nätter och kvällar fortfarande är svala eller kalla.

Under hösten behöver du fundera på ett lite annat sätt än på våren. Nu kan du ställa undan dina sandaler och istället välja stövlar eller gympaskor. Den här typen av skor passar bra för de lite kallare årstiderna då det oftast är mycket blött ute. Även om du vill vara snygg så är det viktigt att du också håller dig varm och torr. När vintern står utanför dörren så är det ordentliga kängor, loafers eller kanske stövlar även här som du bör satsa på. Kom ihåg att impregnera dina skor inför höst, vår och vinter för att förhindra onödigt slitage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *