Matcha skogarderoben med rätt parfym

Begreppet garderob sträcker sig längre än bara kläder. Idag är det många som har en särskild skogarderob och till och med en doftgarderob. Att variera kläder efter humör och situation är givet för de flesta, så varför inte variera skor och parfym? Här kan du läsa mer om hur du bäst matchar skogarderoben med olika parfymer.

Signaturdoften till favoritskorna

Alla har vi ett par skor som vi gillar mer än andra. Favoritskorna är ofta representativa för vår stil och personlighet i övrigt. Är du en avslappnad Converse-tjej eller sätter du alltid guldkant på tillvaron med snygga klackar? Kanske gillar du färgglada sandaler som ger ett härligt och varmt intryck? Oavsett vilken typ av sko som representerar dig som finns det även en parfym som speglar din personlighet. För att hitta din signaturdoft bör du fundera på vad du gillar. Det finns tusentals olika dofter vilket gör att det inte är lätt att välja. Hos parfym.se kan du hitta en parfym för dam som faller just dig i smaken. Här finns olika dofter från exklusiva varumärken som Gucci, Hugo Boss, Calvin Klein, Lancome, Clean, Dolce & Gabbana och många fler. Du hittar även deodoranter och body lotions här om du vill ha en hel uppsättning av produkter med samma doft.

För att hitta just din signaturdoft bör du utgå från vilken doftfamilj du gillar bäst. Tycker du om fruktigt och friskt? Orientaliskt och kryddigt? Blommigt och romantiskt? Träigt? Testa dig fram och hitta den doft som bäst representerar dig.

Lätt & fräscht till vardagsskorna

Alla har vi ett par bekväma vardagsskor som vi slänger på när vi ska ut på ett snabbt ärende, promenad eller bara vill vara bekväma. Dessa skor matchas bäst med en vardaglig och diskret parfym. Det får gärna vara en lätt och fräsch doft, exempelvis från parfymvarumärket Clean. Med dofter som ”Warm Cotton”, ”Rain” och ”Fresh Laundry” har de revolutionerat parfymvärlden med vardagliga och bekanta dofter. Det är enkla, fräscha och lätta och bära – precis som dina vardagsskor. Dessutom har de inte testats på djur utan de är helt veganska. I en tid när många svenskar vill välja mer hållbara och miljövänliga produkter är den här typen av parfym ett bra val.

Orientaliskt & festligt till klackarna

Till festskorna kan du med fördel ta ut svängarna lite mer när det kommer till parfymer. Att bära klackar kan vara obekvämt:https://www.damernasvarld.se/mode/ont-i-fotterna-av-klackar/ , men det är definitivt festligt och snyggt. Till dina tjusiga klackar behöver du en matchande parfym. En något tyngre doft från den orientaliska doftfamiljen lämpar sig särskilt väl på fest. Med söta kryddiga inslag av vanilj, rökelse och rosor är du och klackarna redo för kalas.

Blommigt & romantiskt till dejtskorna

Den perfekta dejtparfymen beror mycket på din personlighet och vad ni ska göra på dejten. En romantisk parfym med blommiga noter är dock ett säkert på dejten. Blommiga parfymer är den största doftfamiljen och det finns många undergrupper. Många damparfymer, exempelvis ikonerna DKNY Be Delicious och Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh, faller inom den här kategorin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *