Dyrare skomärken

Precis som med kläder så finns det även skomärken som är lite mer exklusiva och är dyrare än andra skor. I det här inlägget går vi igenom några av de dyrare skomärkena som finns.

Stuart Weitzman

Ett av världens mest exklusiva skomärken är Stuart Weitzman som har fått sitt namn efter dess skapare. Stuart Weitzman föddes år 1946. Det var med familjeföretaget som skointresset kom. Hans pappa hade en skofabrik tillsammans med sin bror. I mitten av 60-talet började Stuart att designa sina egna skor och är idag känd för att producera skor som bara finns i ett eller få exemplar. Hans skor har bland annat burits av kändisarna Beyonce och Taylor Swift. En av Stuart Weitzmans dyraste skor såldes för 27 000 000 dollar.

Ralph Lauren

Ralph Lauren är någon som de allra flesta tänker är en kläddesigner. Han har flera olika klädmärken som alla heter något med Ralph Lauren. Märket är döpt efter skaparen själv och ett av alla hans varumärken heter Polo Ralph Lauren och säljer kläder för herr och dam. Men det många glömmer bort är att det också ingår skor i hans olika kollektioner. Både sneakers och finare skor som inte kostar 27 000 000 dollar, men du får betala minst 1000 kronor för ett par Ralph Lauren-skor.

Balenciaga

Ett dyrare varumärke som det senaste året har synts på många influencers är Balenciaga. Balenciaga är ett varumärke som grundades år 1917 av den spanska designern Cristóbal Balenciaga. Numera har företaget sitt huvudkontor i Paris. Det är särskilt skorna som fått en popularitet det senaste året. De har finare skor som passar till fest, men de som är mest kända är deras sneakers som går mer åt streethållet. Ett par skor från Balenciaga kan kosta mellan 5000 och 10000 kronor.

Chanel

Ett annat dyrare märke som många av oss känner till är Chanel som grundades år 1910 av Gabrielle Bonheur ”Coco” Chanel. Hon började sin karriär med att sälja hattar men så småningom började hon ta fram kläder, accessoarer och skor. Ett par Chanelskor kan kosta mellan 8000 och 15 000. Men de som säljs second hand kan vara ännu dyrare och kosta från 20 000 och uppåt.

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik är ännu ett exempel på ett lyxigt skovarumärke. Manolo Blahnik är en spansk modeskapare som föddes 1942 på Kanarieöarna. Företaget började att tillverka skor på 70-talet och fick sitt genomslag med högklackade skor som är populära än idag. Ett par Manolo Blahnik-skor kan kosta från 9000 kr och uppåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *