Välj rätt skor till ditt barn

Att köpa skor till barn är inte det allra lättaste. Barns fötter växer fruktansvärt fort och de behöver många olika typer av skor för att kunna hantera alla årets väder och temperaturer. För att du ska kunna välja rätt skor till ditt barn så har vi satt ihop en liten lista med saker som kan vara bra att tänka på. Listan kan du använda dig av oavsett om du planerar att köpa vinterstövlar eller sandaler.

1. Välj rätt storlek

En av de främsta orsakerna till att föräldrar lämnar tillbaka barns nyköpta skor är helt enkelt för att de har valt fel storlek. Det här är ett problem som man enkelt kan undvika genom att mäta barnets fötter innan man handlar. På så sätt kan du också lättare ta hjälp av en skoguide eller storleksguide på nätet. Se till att du handlar från en hemsida där skornas innermått står angivet. Storlekarna kan annars variera väldigt kraftigt och det är lätt att det blir fel.

2. En sko för just ditt barn

Även om en specifik sko sitter hur bra som helst på ett barn är det inte säkert att de passar just ditt. Alla fötter är unika. Det kan alltså vara så att en mycket dyr och högkvalitativ sko ändå blir ett dåligt köp, just för att skon inte ger det stöd som ditt barns fötter behöver. Du kan enkelt kontrollera hur bra skorna sitter genom att sätta på skon. Knyt eller stäng den inte, utan tryck först ned ett finger vid barnets häl. Detta gör du för att barnets fot ska komma framåt i skon. På så sätt ser du hur mycket utrymme det finns för ditt barn fötter att växa. Räkna med att det ska finnas minst 0,7 cm.

3. Helhet

Det är inte bara skon som kommer vara avgörande för hur bra ditt barn trivs i sina skor, även strumpor har stor betydelse. En strumpa i ull är i många fall mycket bättre än en vanlig bomullsstrumpa. Materialet låter foten andas samtidigt som den håller fötterna varma. Det finns både tjockare och tunnare ullstrumpor.

5. Var ute i god tid

Det kan låta som en klyscha men se till att du är ute i god tid. Det är inte alls ovanligt att de mest populära märkena säljer slut direkt. Därför är det viktigt att du inte drar ut på skoköpet hur länge som helst. Om du är osäker på vilken storlek ditt barn kommer att dra till sommaren och det fortfarande är vår ute så köp två stycken storlekar. Du kan med enkelhet sälja det andra paret som ni inte kommer att kunna använda er av. Att köpa skor långt i förväg till ett barn är en chansning vad gäller storlek, men i de flesta fall kan man lyckas riktigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *