Välj rätt löparskor

Behöver man tänka på något speciellt när man ska köpa löparskor? Ja, det fungerar sällan bra att bara ta ett par gamla gympaskor, åtminstone fungerar det inte om du inte vill ha problem med dina fötter. När du ska köpa löparskor finns det mängder med saker som kan vara bra att veta om, t.ex. så måste du se till att foten får det stöd som den behöver, men du måste också titta på storlek, hur mycket skorna andas och mer därtill.

Ett mycket vanligt misstag som många människor gör när de ska köpa skor är att de utgår helt och hållet från utseendet. De ägnar inte en sekund av att titta på funktionalitet eller ergonomi. Istället för att titta på syftet med skorna så väljer man alltså utifrån design och detta kan leda till att man väljer helt fel. Det finns mängder av olika typer av skor för löpning att välja mellan. Är man en ovan löpare så kan det vara svårt att veta vilka skor som lämpar sig bäst för vad.

Din vikt kan ha betydelse för valet av skor

Få människor är medvetna om att den egna vikten kan ha stor betydelse för vilken typ av löparsko som man ska satsa på. Om du väger lite mer är det också viktigt att du väljer skor som har mer dämpning än andra. Om din sko är uppbyggd på ett bra sätt så kommer den att hjälpa dig att bli av med mycket belastning från dina leder. Här är det dock viktigt att inte lägga allt för mycket fokus på skon ändå. Om du vet med dig att du ofta får ont i dina knän så kan det även vara en bra idé att försöka bygga upp knät, och inte förlita sig helt på skorna.

Är dyra löparskor alltid bättre?

Nej, det stämmer inte! Du kan hitta riktigt snygga och väldigt bra skor till ett billigare pris, men du bör heller inte välja det billigaste alternativet som du kan hitta. När du väljer dyra löparskor betalar du inte bara för kvalitet, du betalar också för märket i sig och designen som tillverkaren har skapat. Rekommenderat är att du satsar på skor i mellanklassen. Någonstans är det ju ändå så att man får vad man betalar för. Är du osäker kan du vända dig till en professionell butik som fokuserar på löpning. Här kan du hitta skor i alla möjliga prisklasser och får dessutom hjälp med att hitta rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *