Matcha skorna med kjolen

Alla människor är inte födda med ben á la modeller, men det betyder inte att rätt skor till rätt kjol kan ha stor påverkan på hur vår outfit kommer att uppfattas. Det finns många olika typer av kjolar och kjollängder att välja mellan, precis på samma sätt som det finns mängder av olika stilar på skor. Här har vi samlat några nyttiga tips för den som vill lyckas med kjolen!

Maxikjol – En maxikjol är en lång kjol. Kjolen går hela vägen ner till anklarna och är både bekväm och snygg att använda till vardags. Vi rekommenderar att du matchar kjolen med ett par snygga sneakers för en chick, men avslappnad, look som passar varje dag. Under sommaren kan du med fördel använda dig av ett par fina sandaler, men satsa gärna på lite höjd.

Midikjol – Midikjolen kommer som både lösare och snävare alternativ. Den är kortare än maxikjolen, men mycket längre än de knälånga alternativen. Den här typen av kjol matchar du bäst med stövletter, men även ett par snygga boots kan gå hem. Väljer du en tajt kjol så fungerar pumps bra. Till arbetsplatsen väljer du ett par lägre och neutrala alternativ än om du t.ex. ska ut och dansa med vännerna.

Minikjol – Precis som namnet beskriver så är minikjolen en kjol som är relativt kort. Många använder den bara på sommaren, men den går minst lika bra att matcha, även när det är kallare ute. Är det vinter utanför dörren matchar du den bäst med ett par lårhöga stövlar som värmer. Under sommaren kan du ha ett par snygga sneakers eller sandaler. Var försiktig med höga klackar. Det kan lätt ge ett väldigt naket intryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *