Hitta arbetsskorna för dig

Att hitta rätt arbetsskor är svårare än man kan tro. Det är mycket som måste fungera för att skorna ska kännas så bra som möjligt och ge det stöd som dina fötter behöver. Du kommer att bära dina skor under långa dagar och därför behöver du se till att tänka efter lite innan du gör ditt val.

Rätt storlek

Naturligtvis är det mycket viktigt att du ser till att välja skor i rätt storlek. Om du har arbetsskor som är för små är risken stor att du får skavsår, problem med liktornar eller andra typer av besvär. Om dina skor istället är för stora så kan foten glida runt för mycket. Det i sin tur leder till friktion, något som kan ge blåsor och skav även här. Om skorna är stora finns det även en risk för att du snubblar eller ramlar.

2>Luftigt

Du behöver se till att skorna du väljer har en bra ventilation. Skor som är tillverkade i skinn eller membran är mycket bra alternativ. Sandaler är naturligtvis också väldigt luftiga, men kan bara användas om arbetsplatsen tillåter. Sandaler är t.ex. mycket populärt att använda sig av inom vården, men är ingenting som skulle fungera i ett kök.

Uttagbara sulor

Oavsett om du är en väldigt frusen person eller inte så svettas majoriteten av alla människor om fötterna, speciellt om de är instängda hela dagen. För att du ska se till att dina arbetsskor håller sig fräscha längre så välj gärna skor med en uttagbar sula. Du kan även själv lägga in en sula som du tar ut mellan arbetspassen och luftar ordentligt. Byt sula med jämna mellanrum.

Stötdämpning och uppbyggnad

Att ha ett jobb som kräver mycket stående och gående är påfrestande för fötterna och därför är stöd och uppbyggnad otroligt viktigt. Skorna du väljer ska stötta dig i både hålfot såväl som i fotvalv och hjälpa till att avlasta från kroppens fullständiga vikt. Det kan vara svårt att veta om en sko passar ens fot eller inte. Är du osäker eller har svårt att välja så kan du besöka en professionell butik som hjälper dig att prova ut.

Tillbehör

Många människor lider av så kallade problemfötter och då kan det vara bra att ta till några extra tillbehör. Det finns t.ex. inläggssulor som du kan använda dig av, pelotter, valvstöd och mycket mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *