En tidlös sko, AF1

I världen av sneakers är det få modeller som står sig under en längre tid. De modeller som dock lyckas stå sig, examineras oftast som revolutionerande. Dessa typer av skor bärs både av sneakerfantaster och av allmänheten. En av dessa sneakers är Nikes Air Force 1 (AF1). Den vita, upplyfta sneakern har sålts till miljardbelopp under hela 2000-talet. Skon är en av de mest sålda skorna genom tiderna. Vare sig ägaren av denna modell klär sig i kostym, i Stone Island kläder eller i badshorts, så passar denna sko oavsett.

Air Force 1:s enkelhet och upplevda perfektion i dess originella tillstånd gjorde att till och med små och enkla förändringar till skon, höjdpunkter på hälen, en annorlunda logotyp eller en ny sula, fick sitt eget smeknamn och tillräckligt intresse för att endast produceras till ett specifikt antal. Idag finner vi massvis med ”Limited Editions” av den klassiska Nike Air Force 1 som släppts under åren. Det är dock mycket svårare att få tag i ett par. Sneakerfantaster är beredda att köpa specifika modeller av AF1 på eBay och liknande sajter för över 500 amerikanska dollar, även då den originella skon säljs för 90 dollar.


Med en skoindustri som växer i rekordfart så har Nike lyckats att behålla intresset runt denna enkla, stiliga och trendiga sko. Efter att nu ha varit på marknaden i 38 år så kan vi räkna med att AF1 stannar ett bra tag till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *