Julklappstips

Jag tänkte skriva ett inlägg med lite julklappstips, jag vet att många av er (liksom jag) har svårt att komma på något att köpa till nära och kära så jag tänkte att vi kunde hjälpas åt. Så här listar jag lite julklappstips.

Mitt främsta tips när det gäller julklappar (och födelsedagspresenter etc) är att lyssna på vad som sägs i din närhet. Med det så menar jag att du ska lägga på minnet om din vän säger att “åh, den här krämen doftar underbart!” eller om din pojkvän säger stannar till framför skyltfönstret och kollar på en specifik klocka. Det är alltid roligt när man får något man har pratat om förut, då känns det som att personen verkligen har lyssnat också på det man har sagt. Jag har en liten skrivbok här hemma där jag skriver upp allt som nära och kära säger, saker dom har gillat och då blir det mycket enklare att köpa något, även till den mest kräsna.

Mitt andra tips är: gör något själv! Jag blir alltid varm i hjärtat när jag får något som min fästman har gjort själv. Det kan vara allt från att man gör ett litet album med bilder från tiden man haft tillsammans till att man tar en kortlek, färgar ena sidan och skriver 52 saker som man älskar med den personen. Jag har sett hur många som helst göra detta och det blir så fint! Se bara till att använda rätt sorts färg så att du kan skriva på det sedan!

Utöver att göra något själv och att lyssna på vad nära och kära säger i din närhet så tycker jag att en upplevlse är perfekt att ge bort, speciellt om man kan göra den tillsammans (om man har en partner tex). Det finns allt från att dyka till att se Göteborg/ Stockholm med helikopter.

Om den du ska köpa julklappar till är galen i ekologisk mat eller är vegetarian så kanske en kokbok hade varit uppskattat. Nu för tiden finns allt på nätet men det är verkligen en speciell känsla att äga en kokbok och kunna bläddra i den. Eller fryser någon hela tiden om sina fötter? Då kan man ge bort ett par fodrade tofflor/ sockor, eller gillar sambon öl? Då kan man bjuda honom på en ölprovning. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Sedan har vi det som är populärast att få/ ge bort, nämligen parfym, kläder, pengar, presentkort.. ja listan kan göras lång. Dessa saker uppskattas väldigt mycket av många, men jag tror att innerst inne så skulle vem som helst bli glad av att få något man kanske nämnt i förbifarten till en vän, just för att få bekräftelsen att personen faktiskt har lyssnat.

Om ni fortfarande har svårt att komma på något att köpa så kan jag varmt rekommendera Julklappstips.nu. Jag själv har fått massor med ideer och tips därifrån på saker som jag själv aldrig hade haft en tanke på att ge någon i julklapp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.